Προκλητικές οι αμοιβές προέδρων της ΕΡΤ και ΔΕΗ

Προκλητικές οι αμοιβές προέδρων της ΕΡΤ και ΔΕΗ

Αρ. Πρωτ. 11283/09.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Πολιτισμού και Τουρισμού

- Οικονομικών

Για ακόμη μία φορά εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς συνεχίζει να λαμβάνει οικονομικά μέτρα μόνο σε βάρος των μεσαίων εισοδημάτων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Στο απυρόβλητο παραμένουν οι μηνιαίες απολαβές των  προέδρων μεγάλων  κρατικών οργανισμών,  όπως η Κρατική Τηλεόραση και η ΔΕΗ. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε προχωρήσει σε δηλώσεις περί ορισμού πλαφόν των 5.981,40 ευρώ για τις αμοιβές των προέδρων της ΕΡΤ και της ΔΕΗ, αποκαλύψεις στον εγχώριο τύπο και δημοσιεύματα καταδεικνύουν μία πολιτική ασυδοσίας στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών, καθώς όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το συγκεκριμένο όριο στις αποδοχές των προέδρων, αλλά οι μηνιαίες αποδοχές τους φτάνουν στο διπλάσιο.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Προβλέπεται να προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία στους απαραίτητους οικονομικούς ελέγχους για να εξακριβώσουν εάν αληθεύουν ή όχι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκους-προκλητικούς μισθούς των προέδρων της ΕΡΤ και της ΔΕΗ, και αν ναι σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν;

Απαντήσεις Υπουργείων